MOJE PESMI

on .

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Pesmi pišem že od malega. Najprej se pojavi ideja, en stavek, skupek misli, celo sanj - kar tako, iz nič in hrumijo iz glave in srca s takšno silo, da jih včasih, v tisti prvi nuji, načečkam kar na papirnato servieto, med tem, ko v kavarni pijem kavo. In potem komaj čakam, da pridem domov in zadevo dokončam, ker energija je takšna, da jemlje dih.

Najraje ustvarjam doma. Obožujem svoj dom - topel in poln meni najljubših ljudi. Poln objemov in poljubov in stiskov dlani... kar tako, brez razloga, ker za take reči ni potrebno imeti rojstnega dne ali praznovati obletnico. In če še zunaj pada dež, je to balzam za moje ideje.

Moje pesmi so ritmične, gredo v uho in spomin, so včasih nagajive in nadvse zabavne, ker, roko na srce, je sploh kaj lepšega na tem svetu, kot slišati otroški smeh, so nežne in poučne - naravo in živali je potrebno spoštovati.

Zbrane so v več zbirk in ena prvih je tudi zbirka, ki sem se jo opogumila objaviti - Zaspančki. Tudi zato, ker je eden od ciljev v mojem življenju, izdati knjigo. Nimam velikih ciljev, ker tiste majhne reči znajo dušo zadovoljiti za dlje časa, kot velike in bahave. In božati tiste gladke liste, obračati strani, jih vonjati. Knjige vendar tako lepo dišijo.

In pravijo, da se vse zgodi ob pravem času. Ideja je zorela dolgo, ustvarjanje tudi in zdaj je očitno prišel pravi čas, da so se mi zgodile prave stvari in da so v moje življenje prišle prave osebe.

Dodaj komentar

Prijava

Naroči se na RSS

feed-image Naroči se na novice