Blog

Mednarodni natečaj Rijeka - pohvala

on .

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Na mednarodnem fotonatečaju Rojstni dan fotografije, v Rijeki, sta dve moji fotki prišli v ožji izbor. Fotografija Look at me pa je prejela Pohvalo žirije. Šlo je za enodnevni natečaj - no, ni čisto pravilno napisano - želim povedati, da si lahko sodeloval samo s fotografijami posnetimi v enem dnevu - 19. avgusta. Z mojim sva šla na sprehod čez mesto, ko se jaz nekje vmes spomnim na natečaj in tako sta bili fotografiji posneti kar s telefonom. 

Intervju z mano - Face iz moje Knjige obrazov

on .

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Nataša Gerkeš, znana novinarka, je na FB objavila precej obsežen intervju z mano, in ga uvrstila v svojo zbirko Face iz moje Knjige obrazov.

Hvala, Nataša.

 

Vanja Tajnšek – Cenim ustvarjalnost

Vedno znova se čudim, koliko zanimivih ljudi nas obdaja. Ena takšnih je Vanja Tajnšek, Celjanka, ki se ukvarja s fotografijo, piše za otroke in odrasle, obvlada borilne veščine, reiki, je mama in partnerka. Vodila je mobilni carinski oddelek v Celju in bila šestnajst let edina ženska v Sloveniji na takšnem delovnem mestu. Danes je zaposlena na Finančnem uradu Celje.

Na FB me je očarala s fotografijami, ki jih objavlja. In s priznanji, ki jih zanje prejema. Ko sva se pogovarjali v nedeljo zvečer, se ji je mudilo. Nogometno tekmo med Hrvaško in Dansko si je želela ogledati. A ker ji beseda teče hitro, je natrosila v slabi uri veliko zanimivosti o sebi, zato sem jo na ogled tekme izpustila že med prvim polčasom.

Fotografirati komarja v levo oko

Že od otroštva jo spremlja ljubezen do fotografije »Fotografija je bila moja želja že v mladih letih, ko sem si rekla, da si želim slikati komarja v levo oko. Makro fotografija me je zanimala od nekdaj, a ni bilo denarja za opremo.«

Ko ji je bilo osemnajst let, je za rojstnodnevno darilo prejela fotoaparat, ki pa »me je tako zafrkaval, da me je čisto minilo,« se smeje. A ko ji je njen fant kasneje kupil zrcalno refleksni fotoaparat, se je s fotografijo pričela ukvarjati resneje. »Fotografske opreme ni nikoli dovolj, to je nikoli končana zgodba,« pravi. Takrat se je torej vse šele pričelo.

Prijava

Naroči se na RSS

feed-image Naroči se na novice