Blog

Intervju z mano - Face iz moje Knjige obrazov

on .

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Nataša Gerkeš, znana novinarka, je na FB objavila precej obsežen intervju z mano, in ga uvrstila v svojo zbirko Face iz moje Knjige obrazov.

Hvala, Nataša.

 

Vanja Tajnšek – Cenim ustvarjalnost

Vedno znova se čudim, koliko zanimivih ljudi nas obdaja. Ena takšnih je Vanja Tajnšek, Celjanka, ki se ukvarja s fotografijo, piše za otroke in odrasle, obvlada borilne veščine, reiki, je mama in partnerka. Vodila je mobilni carinski oddelek v Celju in bila šestnajst let edina ženska v Sloveniji na takšnem delovnem mestu. Danes je zaposlena na Finančnem uradu Celje.

Na FB me je očarala s fotografijami, ki jih objavlja. In s priznanji, ki jih zanje prejema. Ko sva se pogovarjali v nedeljo zvečer, se ji je mudilo. Nogometno tekmo med Hrvaško in Dansko si je želela ogledati. A ker ji beseda teče hitro, je natrosila v slabi uri veliko zanimivosti o sebi, zato sem jo na ogled tekme izpustila že med prvim polčasom.

Fotografirati komarja v levo oko

Že od otroštva jo spremlja ljubezen do fotografije »Fotografija je bila moja želja že v mladih letih, ko sem si rekla, da si želim slikati komarja v levo oko. Makro fotografija me je zanimala od nekdaj, a ni bilo denarja za opremo.«

Ko ji je bilo osemnajst let, je za rojstnodnevno darilo prejela fotoaparat, ki pa »me je tako zafrkaval, da me je čisto minilo,« se smeje. A ko ji je njen fant kasneje kupil zrcalno refleksni fotoaparat, se je s fotografijo pričela ukvarjati resneje. »Fotografske opreme ni nikoli dovolj, to je nikoli končana zgodba,« pravi. Takrat se je torej vse šele pričelo.

Hvala, ne!

on .

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Razmišljam ali napisati kaj na temo zmagovalke Evrovizije. Menda je zmagala borka za pravice žensk in to s piščančjimi gibi. Ma dajte bluzit. Zmagla je debelušasta mlada ženska, ki išče pozornost z neumnim obnašanjem, z izjavami kako se je treba sprejeti takšnega kot si (hm, da ni to le izgovor za lenobo) in ne, to niso bili piščančji gibi, pač pa kurji. Pa zakaj se vedno najdejo eni taki "babji šusi", ki se okličejo za borke za pravice žensk? Hvala, ne! Mogoče se jim pa ne bi bilo treba "boriti" zanje, če bi se mal v roke vzele. In, da ne bo pomote, sem za pogumne in pametne ženske, nikakor pa za tiste, ki zafrustriranost (neuspešno) skrivajo za izjavami o boju za enakopravnost, enakost, korektnost in kar je še modnih besed v teh zlaganih časih. Vmes pa seveda ne pozabijo še mal popljuvati "neumne" moške, ki so zadnje čase itak krivi za vso bedo sveta in ki jih kao itak ne rabijo v svojem super lajfu - ja, pa ja de. Še malo, pa bodo lepe, urejene in pametne ženske postavili na sramotilni oder. Ts, ts, ts.

https://www.24ur.com/popin/glasba/na-evroviziji-zmagal-izrael.html

Moj vrt

on .

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Včasih , ko sem imela drug delovni čas, sem jutra izkoristila za fotkanje svojega vrta. Vrt je pač najbližja oaza motivov in prav fajn je pogledat nazaj stare fotke, kako se je razvijal. Žal mi je ogromnih in dišečih vrtnic plezalk, a menjava ograje jih je odnesla. Morda zasadim kakšno pokončno - Leonardo da Vinci mi je še vedno top. In komaj čakam na potonike - meni najljubše, saj so njih cvetovi osupljivo lepi, vonj pa naravnost božanski.

O špargljih, kifeljčku in motovilcu pa kdaj drugič - hahaha.

 
 

Prijava

Naroči se na RSS

feed-image Naroči se na novice